Mājās gatavots, veselīgāks riekstu un kakao sviests!

Šī nebūs viena no daudzajām vegāniskajām un superveselīgajām kakao krēmu receptēm “ala” sablendēts avokado + banāns + kakao + kāds veselīgs un superdārgs sīrups vai sliktākajā gadījumā medus, nē. Tādas receptes, protams, nav sliktas, bet man personīgi garšo tie veikala kakao-riekstu sviesti, nu tā ka tiešām ļoti, ļoti garšo. Problēma ir tajā, ka svari šādus našķus arī novērtē ar lielākiem cipariem. Lūk tā. Un tāpēc es izdomāju uztaisīt līdzīgu našķi pati, lai tajā būtu vairāk riekstu un nemaz palmu vai citas sliktas eļļas, kā arī mazāk parastā baltā cukura.

SASTĀVDAĻAS:

  • 150ml lobītu riekstu (pēc savas gaumes) – es liku 3/4 zemesriekstus un 1/4 lazdu riekstus, jo pēdējos vienā piegājienā vairāk nejaudāju saspiest;
  • 50g istabas temperatūras sviesta (ja kāds manā ģimenē nedraudzētos ar laktozi, tad es liktu kokosriekstu eļļu);
  • 5 tējkarotes kakao pulvera;
  • 15 dateles (ideāli, ja izdodas nopirkt tādas, kas nav sastapušās ar sēra dioksīdu E220);
  • 1 tējkarote vaniļas cukura, jo bez tā garšai kaut kā nedaudz pietrūka.

PAGATAVOŠANA:
Vispirms jaudīgā blenderī vai virtuves kombainā liek riekstus un sasmalcina. Tad pamazām pievieno pārējās sastāvdaļas un turpina blendēt, kamēr iegūst viendabīgu un krēmīgu masu. Mazi riekstu gabaliņi visticamāk paliks, tas nekas!

Man garšo un ceru, ka garšos arī jums! 🙂

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.