Pasta. As simple as it sounds.

Jau sen domāju, ka manā blogā pietrūkst pastas receptes, jo pasta ir Toma vismīļākais ēdiens. Viņš gan vislabprātāk makūnus ēd vienus pašus – kā siltus, tā aukstus un labprāt arī nočiepj no pakas tāpat nevārītus.

Izrādās, ka oktobris ir pastas mēnesis un, manuprāt, tas ir īstais brīdis padalīties ar dažām garšīgām pastas receptēm (norādītais daudzums paredzēts trim personām).

PASTA AR GAILENĒM ĶIRBJU MĒRCĒ

  • 6 saujas pasta Conchiglie rustiche
  • 1/2 vidēja izmēra sīpols
  • ~100ml apceptas gailenes
  • ~100ml ķirbja biezeņi
  • ~100ml saldā krējuma
  • sāls, melnie pipari, sarkanie pipari, karijs

Verdošā sālsūdenī ber pastu un izvāra gandrīz gatavu. Paralēli lielā pannā minimālā eļļas daudzumā apcep sīpolus un pievieno gailenes, pasautē. Sablendē ķirbja biezeni ar saldo krējumu un pievieno gailenēm. Pārkaisa ar garšvielām, pievieno nokāstu pastu un samaisa. Gatavs!

ROZĀ PASTA

  • 6 saujas pasta Penne Rigate
  • 1/2 vidēja izmēra sīpols
  • 1 sarkanā biete
  • 1 burkāns
  • 6 vidēji šampinjoni
  • sāls, oregano, pipari

Lielā pannā nedaudz apcep sīpolus, smalki sagrieztas bietes, burkānus un šampinjonus, pievieno garšvielas. Pārlej ar karstu ūdeni un pasautē kādas 20 minūtes. Tad pievieno pastu un, ja nepieciešams, vēl karstu ūdeni. Sautē, kamēr pasta gatava – šādi gatavojot tas aizņems aptuveni 2 reizes vairāk laika nekā klasiski vārot. Vajadzētu, lai līdz gatavošanas beigām viss ūdens ir novārījies.

PASTA AR BURKĀNIEM UN TOMĀTIEM

  • 6 saujas dzīvnieku formas pasta
  • 1/2 vidēja izmēra sīpols
  • 1 burkāns
  • 100g tomātu gabaliņi savā sulā
  • sāls

Lielā pannā nedaudz apcep sīpolu un ar dārzeņu mizotāju garenvirzienā sagrieztu burkānu, pieber sāli. Pievieno tomātu gabaliņus savā sulā un, tiklīdz šķidrums sāk vārīties, arī pastu. Ik pa brīdim nedaudz pievieno karstu ūdeni un sautē līdz pasta gatava un ūdens novārījies. Pasniedzot pārkaisa ar sieru.

PASTA AR TUNCI

  • 3 saujas pilngraudu pasta, šoreiz Penne Rigate, bet biežāk izvēlos Fusilli, jo tiem labāk pieķeras klāt visas piedevas
  • 3 saujas klasiskā pasta Fusilli
  • 1/2 vidēja izmēra sīpols
  • 1 bundžiņa tuncis eļļā
  • daži saulē kaltētie tomāti
  • sauja briseles kāpostu vai svaigu/saldētu zaļo zirnīšu
  • sāls, kaltētas dilles

Verdošā ūdenī liek pilngraudu pastu, pieber mazliet sāls. Kad ūdens atsāk vārīties, ber klāt arī klasisko pastu un izvāra gandrīz gatavu. Pa to laiku sagriež sīpolu un liek cepties uz pannas minimālā eļļas daudzumā, pievieno kaltētas dilles. Sagriež briseles kāpostus un tomātus. Kad sīpoli caurspīdīgi, pievieno tomātus un pēc brīža tunci. Kad tas viss karsts, pievieno briseles kāpostiņus un izvārīto pastu. Apmaisa un mazu brīdi vēl pakarsē. Gatavs!

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.