Magnusa mēnešu kūkas 1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣

~Saka, ka ar otro bērnu vecāki vairs tik daudz nepieraksta, nenofotografē un tamlīdzīgi. Kaut kādā mērā tā noteikti ir taisnība, bet man ir arī pretējas sajūtas – zinu, ka jānofotografē tagad, jo dienu vēlāk jau viņš būs paaudzies. Ar mazuli neeksistē tāds vēlāk – viņš aug un mainās neiedomājamā tempā.~

Tomam arī bija mēnešu bildes, bet toreiz pie tām īpaši nebiju piedomājusi – man likās, ka neko nevaru paspēt, ne ēst uztaisīt, ne māju iztīrīt. Tagad es par to tā nesatraucos, vīram ir daudz vairāk brīvā laika un mums ir trauku mašīna. 😁 Tāpēc es varu salikt netīro trauku kaudzi tajā un reizi mēnesī vienu dienu veltīt kūkai. Tā kā man patīk eksperimentēt, tad taisu katru reizi citādāku ciparu kūku… Laužu priekšstatu par to, ka visas ciparu tortes ir no cietā biskvīta un ar biezu piciņās uzspiestu krēmu – tās var gatavot no jebkā!

 

VIENS mēnesis• >>>baltā biskvīta torte ar viltoto vārīto krēmu

  1. pagatavo klasisko balto biskvītu (6 olu dzeltenumus saputo ar 6 ēd.k. cukura, pievieno 6 ēd.k. miltu. Saputo 6 olu baltumus un iecilā mīklā. Lej taisnstūra pannā un cep 180°C.);
  2. biskvītu sagriež tā, lai sanāktu trīs cipari 1;
  3. uz apakšējā liek svaigas vai saldētas zemenes (sablendētas);
  4. kad ogas mazliet iesūkušās, pāri klāj viltoto vārīto krēmu (200g mīksta sviesta saputo ar pūdercukuru, pievieno 400-500g krēmsiera, saputo un pirms smērēšanas kūkā kādu brīdi patur ledusskapī);
  5. virsū liek otru kārtu biskvīta;
  6. pārklāj ar krēmu;
  7. krēmam virsū liek svaigas vai atkausētas mellenes;
  8. liek trešo biskvīta kārtu;
  9. pārklāj ar krēmu;
  10. dekorē ar kivi šķēlītēm.

 

•DIVI mēneši• >>>banānu braunija torte ar meža ogām

  1. sagatavo divas porcijas banānu braunija – vienu lej taisnstūra kēksa formā, otru apaļajā;
  2. no gatavā braunija piegriež divas kārtas pabieza biskvīta cipara 2 formā;
  3. pirmo kārtu pārklāj ar sablendētām avenēm vai aveņu ievārījumu;
  4. kad avenes mazliet iesūkušās, klāj pāri krēmu plānā kārtā (saputo putukrējumu no ~200ml saldā krējuma un 1 tējkarotes cukura, pievieno 1 bundžiņu kondensētā piena, patur ledusskapī) un liek kūku uz brīdi ledusskapī;
  5. pēc brīža uzklāj vēl krēmu un atkal liek ledusskapī;
  6. liek virsū otru braunija kārtu;
  7. pāri klāj krēmu vairākās kārtās;
  8. dekorē ar svaigām vai atkausētām mellenēm un kumkvatiem.

 

 

•TRĪS mēneši• >>>burkānu biskvīta torte ar mango

  1. gatavo burkānu biskvītu un cep apaļā formā (es izmantoju silikona tartes formu, bet vislabāk, ja ir forma ar tukšu vidu) sadalot 3 daļās;
  2. no biskvītiem piegriež divus ciparus 3;
  3. uz apakšējā biskvīta liek mango šķēlītes (puskūkai vispirms uzsmērēju pāri palikušas saspaidītas avenes);
  4. pāri klāj viltoto vārīto krēmu (šoreiz 200g mīksta sviesta saputoju ar pūdercukuru un ~200g krēmsiera – šis krēma variants sanāk stingrāks un piemērotāks dekorēšanai), (aveņu daļai mango saliku uz krēma nevis zem);
  5. virsū liek otro biskvīta trijnieku;
  6. pārklāj ar vārīto iebiezināto pienu;
  7. dekorē ar krēmu un mango.

 

•ČETRI mēneši• >>>glazētu cepumu kūka ar zemeņu un biezpiena krēmu (par šo recepti paldies manai mammai – viņai sanāca tik garšīgi, ka nolēmu nošpikot!)

  1. cepumus ar šokolādes glazūru izkārto cipara 4 formā (man trim kārtām vajadzēja 25 cepumus);
  2. pārklāj ar ceturtdaļu no biezpiena un zemeņu krēma (180-200g biezpiena sablendē ar  5 tējkarotēm pūdercukura, 200-250g krēmsiera un 15 zemenēm);
  3. virsū liek otru cepumu kārtu;
  4. pārklāj ar otru ceturtdaļu krēma;
  5. liek trešo cepumu kārtu;
  6. ar atlikušo krēmu apsmērē kūku un malas;
  7. dekorē ar cepumu lauskām un zemenēm.

 

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.