SAL-DĒ-JUMS 🍦

Jā, vasara, mani trauki, darbs, atpÅ«ta – atkal tas viss ir nostÅ«mis blogu mazliet nostāk. Nu ko lai dara – visticamāk, ka šādi tas turpināsies vasaru no vasaras, bet nebēdāju, jo dzÄ«ve jādzÄ«vo Å¡odien un labāk jau paguliet Å¡Å«puļtÄ«klā, skatoties mākoņos un viens uz otru nekā telefonos!

Bet saldējumu tak gribas, vai ne? Toms vispār ir gatavs ēst saldējumu katru dienu neatkarÄ«gi no sezonas. Ziemā viņš gandrÄ«z katru rÄ«tu iesāka ar saldējumu vai saldētām ogām, tāpēc mÅ«su mājās saldējuma sezona ir visu gadu. VarbÅ«t, ka paÅ¡i pie tā jau pavisam mazu pieradinājām, jo saldētas ogas bija visiedarbÄ«gākais lÄ«dzeklis sāpÄ«gi augoÅ¡iem zobiņiem – Ä«paÅ¡i jau avenes un mellenes. Nesmādējam veikalu saldējumus, bet veselÄ«gāka alternatÄ«va ir vismaz pārmaiņus saldējumu pagatavot paÅ¡iem. Regulāri eksperimentējam ar receptēm un, protams, ka ne visi eksperimenti izdodas veiksmÄ«gi, bet vēlos padalÄ«ties ar Toma iecienÄ«tākajām vienkārÅ¡ajām paÅ¡gatavoto saldējumu receptēm.

ala PLOMBĪRS NO KONSERVĒTU TURKU ZIRŅU ŪDENS

Ja no saputota turku zirņu ūdens var cept bezē cepumus, tad kāpēc gan no tā nepagatavot saldējumu?

Pati galvenā sastāvdaļa tātad ir konservētu turku zirņu ūdens, ko kārtīgi saputo ar mikseri.

Variācijas:

  • plus saputots SALDAIS KRĒJUMS – proporcijas mainÄ«gas, atkarÄ«bā, vai gribas liesāku vai treknāku saldējumu. Nevajag saputot tik stingru kā putukrējumu kÅ«kām, bet vidēju, krēmÄ«gu masu. Cukuru lieku minimāli, Tomam garÅ¡o arÄ« nepārsaldināti saldie ēdieni. Beigās sajauc kopā ar saputoto zirņūdeni, ja vēlas, pieber ogas, kokosa skaidiņas vai riekstu birzumus un liek saldēt formiņās. Esmu likusi klāt arÄ« ar dakÅ¡iņu saspaidÄ«tu banānu. Var pievienot arÄ« sadrupinātus bezē cepumus vai smalki sasmalcinātu zefÄ«ru, tad varbÅ«t cukuru nemaz papildus nevajag. Un, protams, ka saldā krējuma vietā der arÄ« kokosa krēms.

  • plus IZKAUSĒTA Å OKOLĀDE – tumÅ¡o Å¡okolādi izkausē Å«dens tvaikos vai mazā fondÄ« bļodiņā, mazliet pievieno saldo krējumu vai pienu. Nedaudz padzesē un putojot lej klāt saputotajam zirņūdenim. LÅ«k – Å¡okolādes plombÄ«rs gatavs!

PAR PAMATU – SABLENDĒTAS OGAS

Visgaršīgākie ogu saldējumi sanāk no zemenēm, bet mēdzu izmantot arī mellenes, avenes vai ķiršus.

Variācijas:

  • vienkārÅ¡i tāpat – bez nekā saliet saldējuma formiņās vai vienkārÅ¡i mazos trauciņos sablendētas ogas.
  • liet formiņās kārtās ar BEZPIEDEVU JOGURTU, kas samaisÄ«ts ar Å¡Ä·idru medu (vai citu saldinātāju). BērnÄ«bas garÅ¡ai var jogurta vietā izmantot skābo krējumu.

* JA SALDĒJUMS SANĀCIS PAR SKĀBU UN NEIET PIE SIRDS, tad situāciju var glābt:

  • vienkārÅ¡ais variants – pamērcējot ievārÄ«jumā;
  • sarežģītāk – noglazējot saldā Å¡okolādē.

Baudiet vasaru, kas beidzot ir tik karsta kā bērnībā un agrā jaunībā! Nav viegli, bet pirmoreiz nav sajūtas, ka vasaras būtu par maz! ✌

Share

No Comments

Leave a Comment