Nereti dzirdēts, ka kādam negaršo griķi. Pliekani, ūdeņaini vai vēl nez kādi. ☺ Bet ja vien šis nav tas gadījums, kad pret kādu produktu ir teju vai alerģiska nepatika (kāda man, piemēram, ir pret papriku – ir grūti paelpot telpā, kur tikko sagriezta vai, vēl trakāk, izcepta paprika), tad vaina meklējama pagatavošanā. Ceru, ka arī jums iegaršosies griķi, kas pagatavoti pēc manas receptes!
SASTĀVDAĻAS (2 porcijām):
- griķi 100 g
- sīpols 1/2-1
- selerijas sakne 2 plānas šķēles
- burkāns 1/2-1
- nedaudz eļļas vai sviesta cepšanai
- sāls 1/4 tējk.
- šķipsniņa oregano (vai citi zaļumi)
* Dārzeņus gan droši variējiet – es arī mēdzu izmantot dažādus. To daudzums arī nav tik būtisks, lieciet klāt to, kas ir un tik, cik ir. 😉
PAGATAVOŠANA:
- Dārzeņus smalki sagriež vai sarīvē. Reizē uzvāra tējkannā ūdeni.
- Uz pannas uzlej nedaudz taukvielu un sakarsē. Uzber dārzeņus, oregano, sāli un maisot pavisam nedaudz apcep.
- Pievieno griķus un vēl nedaudz apcep kopā ar dārzeņiem.
- Pārlej ar karstu ūdeni (tā, lai tikai nedaudz pārsedz), samazina karstumu un uzliek vāku.
- Ik pa brīdim apmaisa un nedaudz papildina ūdeni, lai nepiedeg. Bet ūdeni nelej daudz, jo tam līdz gatavošanas beigām jānovārās. Griķiem jāvārās apmēram 15-20 min.
* Ja vēlaties griķus mērcē, tad gatavošanas beigās pievienojiet saldo krējumu un sagaidiet, līdz tas uzvārās.
* Sāli var arī nelikt, tāpat sanāks garšīgi!
* Līdzīgi gatavoju arī rīsus un kuskusu.
No Comments