Griķi, kas garšo!

Nereti dzirdēts, ka kādam negaršo griķi. Pliekani, ūdeņaini vai vēl nez kādi. ☺ Bet ja vien šis nav tas gadījums, kad pret kādu produktu ir teju vai alerģiska nepatika (kāda man, piemēram, ir pret papriku – ir grūti paelpot telpā, kur tikko sagriezta vai, vēl trakāk, izcepta paprika), tad vaina meklējama pagatavošanā. Ceru, ka arī jums iegaršosies griķi, kas pagatavoti pēc manas receptes!

SASTĀVDAĻAS (2 porcijām):

  • griķi 100 g
  • sīpols 1/2-1
  • selerijas sakne 2 plānas šķēles
  • burkāns 1/2-1
  • nedaudz eļļas vai sviesta cepšanai
  • sāls 1/4  tējk.
  • šķipsniņa oregano (vai citi zaļumi)

* Dārzeņus gan droši variējiet – es arī mēdzu izmantot dažādus. To daudzums arī nav tik būtisks, lieciet klāt to, kas ir un tik, cik ir. 😉

PAGATAVOŠANA:

  1. Dārzeņus smalki sagriež vai sarīvē. Reizē uzvāra tējkannā ūdeni.
  2. Uz pannas uzlej nedaudz taukvielu un sakarsē. Uzber dārzeņus, oregano, sāli un maisot pavisam nedaudz apcep.
  3. Pievieno griķus un vēl nedaudz apcep kopā ar dārzeņiem.
  4. Pārlej ar karstu ūdeni (tā, lai tikai nedaudz pārsedz), samazina karstumu un uzliek vāku.
  5. Ik pa brīdim apmaisa un nedaudz papildina ūdeni, lai nepiedeg. Bet ūdeni nelej daudz, jo tam līdz gatavošanas beigām jānovārās. Griķiem jāvārās apmēram 15-20 min.

* Ja vēlaties griķus mērcē, tad gatavošanas beigās pievienojiet saldo krējumu un sagaidiet, līdz tas uzvārās.

* Sāli var arī nelikt, tāpat sanāks garšīgi!

* Līdzīgi gatavoju arī rīsus un kuskusu.

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.