Vasarā bieži vien neko nopietnu ēst negribas, bet kaut kas tomēr ir jāēd. Un, vakariņojot kopā ar mazu bērnu, ir jāpaēd pietiekoši kārtīgi, lai mazajam puncītim pietiktu līdz rītam. Tad nu labs variants ir bulgura vai kuskusa salāti ar ceptas vistas filejas gabaliņiem. Lūk recepte, kas garšo visiem mūsu ģimenē!
SASTĀVDAĻAS (3 porcijām):
- 2 saujas bulgura
- 1 sauja sarkano lēcu
- 1 vistas fileja
- 1 īsais gurķis
- 1/2 avokado
- 1/2 mango
- sāls, melnie pipari, karijs
PAGATAVOŠANA:
- Izvāra bulguru kopā ar lēcām, nepievienojot garšvielas. Nokāš caur sietu un atstāj atdzist.
- Sagriež mazos gabaliņos vistas fileju un apcep, pievienojot kariju un nedaudz sāli.
- Kamēr cepas vista, gabaliņos sagriež gurķi, avokado un mango.
- Visas sastāvdaļas samaisa kopā salātu bļodā un ēd veseli! Pieaugušo porcijām pievieno nedaudz melnos piparus un, ja vēlas, tad vēl nedaudz sāli.
*Var servēt sastāvdaļas atsevišķi, lai katrs ēdājs pats izvēlas, ko un kādās proporcijās likt uz šķīvja.
No Comments