Vēl viens ķirbis skapjaugšā

Dažreiz virtuves eksperimenti izdodas tik labi, ka ar tiem nevar nepadalīties!

Nezinu kā jūsmājās, bet mūsmājās ķirbja griešana nozīmē tā sadalīšanu starp radiem un draugiem un jaunu recepšu meklēšanu, kā to garšīgi pagatavot (jo mēs neesam tādi ļoti lieli ķirbju cienītāji).

 

Šodien otrajās brokastīs man sakārojās kruasānus un tā kā ledusskapī vēl glabājās gabaliņš cepeškrāsnī izcepta ķirbja, tad nolēmu izmēģināt pagatavot kruasānus ar ķirbju pildījumu.

Šoreiz es kārtaino mīklu negatavoju pati, bet izmantoju veikalā nopērkamās kārtainās mīklas plāksnes.

Produkti 6 mini kruasāniem un 6 aploksnītēm:

  • kārtainās rauga mīklas plāksnes 2 gb.
  • cepeškrāsnī cepts vai tvaicēts ķirbis ~5 ē.k.
  • medus ~1/2-1 ē.k. (ja kārtainā mīkla ir no sviesta, tad medu vajadzēs mazāk, ja no margarīna, tad vairāk)
  • mazliet kanēlis aromātam (jo rūgtenāks medus, jo mazāk kanēļa)
  • zemesriekstu sviests ar šokolādi
  • sakulta ola 1 gb.

Pagatavošana:

  1. Izņem no saldētavas atlaidināt kārtainās mīklas plāksnes, kamēr pagatavo pildījumu.
  2. Blenderī liek ķirbi, medu un kanēli un blendē līdz iegūst viendabīgu biezeni.
  3. Izrullē kārtainās mīklas plāksnes apmēram dubultā izmērā.
  4. Vienu plāksni sagriež 6 trijstūros. Katram trijstūrim platākajā (sākuma) galā pa vidu liek 1 t.k. ķirbja pildījuma un sarullē kā kruasānu.
  5. Otru plāksni sagriež 6 kvadrātos. Katram kvadrātam vidū liek 2 t.k. ķirbja pildījuma un 1/2 t.k. zemesriekstu-šokolādes sviesta un aizloka to ciet kā aploksni.  Lai cepot aploksnītes nevērtos vaļā, lokot ciet mīklu kā līmi izmanto aukstu ūdeni.
  6. Maizītes liek pannā uz cepamā papīra, pārsmērē ar sakultu olu un cep 200C grādu karstā krāsnī 10 (kruasāniem) līdz 15 (aploksnītēm) minūtes.

Maizītes labi garšo gan siltas, gan aukstas.

Toms priekšroku deva kruasāniem, jo viņam laikam nepārāk patika zemesriekstu sviesta garša.

Labu apetīti! 🙂

Save

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.