Kēksu klasika – vienkārši, bet perfekti.

Kēksu receptes ir daudz un dažādas, bet lielākajai daļai pamatā ir divas pamatreceptes – vai nu ar krējumu vai ar sviestu. Es esmu iecienījusi Omas recepšu burtnīcā atrastu krējuma kēksa recepti, kas ir ļoti vienkārša, bet lieliski izdodas gan cepot lielo kēksu, gan mazus kēksiņus. Tieši šo recepti pielāgoju arī banānu, ķirbju uz citiem kēksiem.

Šis kēkss sanāk mazliet mitrs (vai kādam vispār garšo tie sausie?) un mīksts, kā arī gana salds. Tie, kas nemīl cukuru, droši var cukura daudzumu samazināt.

RECEPTE:

  • Ar mikseri sakuļ 2 olas ar 1,5 glāzēm cukura;
  • Pievieno 2 glāzes skābā krējuma (der arī bezpiedevu jogurts);
  • Lēnā miksera režīmā pievieno 2 glāzes miltu (1 glāze augstākā labuma kviešu miltu + 1 glāze pilngraudu auzu miltu) un 1 tējk. sodas;
  • Iemaisa 1 glāzi rozīņu;
  • Cep 180C temperatūrā apmēram 50min;
  • Gatavu kēksu atdzesē;
  • Glazūrai izkausē tumšo šokolādi, pievieno mazliet pienu un pārlej kēksam;
  • Uz brīdi kēksu ieliek ledusskapī, lai glazūra sastingst.

Share

No Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.