Lai gan daudzi biezpiena sieriņus pieskaita pie neveselīga uztura, es tam īsti nepiekrītu. Bērnībā biezpiena sieriņš bija kūciņas vietā, ko šad tad kā īpašu našķi glīti ar karotīti apēdām no apakštasītēm. Augstskolas laikā bieži vien pēc nogurdinošām nodarbībām iegāju veikalā ar domu nopirkt šokolādes batoniņu, bet to aizvietoju ar biezpiena sieriņu. Nekad nav pat ienācis prātā, ka biezpiena sieriņš varētu aizvietot īstu biezpienu. Un nekad neesmu bijusi tik izšķērdīga, lai atļautos brokastīs pārtikt no vairākiem biezpiena sieriņiem. Bet kā našķis, kā kūkas gabaliņš tas noteikti pieder pie veselīgākām alternatīvām.
Tomēr arī šo gardumu var padarīt vēl veselīgāku, ja gatavo pats. Un sarežģīta tur nav nekā!
RECEPTE:
Sablendē 180g biezpiena ar 50g sviestu vai kokosa eļļu, 1ē/k saldā (vai skābā) krējuma, 1ē/k pūdercukura un 1t/k vaniļas cukura. Ja ir vēlme, var iemaisīt kokosa skaidiņas, sukādes vai sasmalcinātus riekstus.
Pirmais variants – sataisa bumbiņas un ieliek ledusskapī. Izkausē tumšo šokolādi. Pārlej sagatavotās biezpiena masas bumbiņas ar šokolādi. Atdzesē ledusskapī, apgriež “kājām gaisā” un pārlej ar šokolādi no otras puses.
Otrs variants – kēksu formiņas izsmērē ar izkausētu šokolādi un atdzesē, tad sapilda biezpiena masu un pārlej ar šokolādi. Pēc īsa brīža ledusskapī biezpiena sieriņi ir gatavi.
Paldies, Maijuc, par recepti. Pamēģināšu savam vīriņam uzmeistarot šitos. Klau, mums biezpiens ir pieejams tāds ‘slapjš’, kas jau ir tā kā ar saldo krējumu. Ir kāda ideja, kā uztaisīt sausāku, bez extra cukura?
Prieks, ka noderēs! ?
Ja arī sablendējot liekas, ka masa ir par slapju, tad vienkāršākais būtu likt nevis ledusskapī, bet saldētavā un sanāks saldējuma kūkas. Vēl man ienāca prātā, ka cukura vietā varētu pievienot sadrupinātus bezē cepumus, bet mēģinājusi neesmu ?