Šokolādes diena un vieglais banānu braunijs!

Daļā pasaules un arī Latvijā rīt, 11. jūlijā atzīmēs šokolādes dienu. Tāpēc šodien vēlos padalīties ar garda un viegla banānu braunija recepti, galu galā šokolāde ir viens no vislabākajiem kulinārajiem izgudrojumiem un tā spēj sniegt laimes un baudas sajūtu!

Man šķiet, ka Latvijā banānu kēksi nav nemaz tik populāri, un arī es iepriekš tādu nebiju saņēmusies izmēģināt, jo jāatzīst, ka banānu garša ēdienos reizēm šķiet tāda kā sintētiska, un tas mani nedaudz biedēja. Tomēr šoreiz ledusskapī sev pielietojumu gaidīja pāris pārgatavojušies banāni un man tik ļoti sagribējās brauniju! Lūk tad arī tapa banānu braunijs ar maigu, vieglu un svaigu garšu. Banānu garša gan nemaz tik ļoti nav jūtama un tas mani priecē. Brauniju papildināju ar kokosa skaidiņām, kas piešķīra nedaudz kraukšķīga riekstainuma.

Ja šo kēksu ceptu ciemiņiem, tad es to noteikti papildinātu ar bagātīgu tumšās šokolādes glazūru, bet šoreiz mājas variantā mēs to apsmērējām ar iebiezināto pienu ar kakao un arī šāda kombinācija garšoja perfekti!

SASTĀVDAĻAS KĒKSAM:

  • 2 palieli ļoti gatavi, pat pārgatavojušies banāni
  • 2 olas
  • 1/2 glāze grieķu vai cita jogurta bez piedevām
  • 1/3 glāze medus
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 ml miltu
  • 50 ml kakao pulvera
  • 50 ml kokosa skaidiņu
  • 50 ml šokolādes gabaliņi

PAGATAVOŠANA:

  1. Ar dakšu saspaida banānus, bet, ja tie ir ļoti gatavi, tad var uzreiz maisīt ar mikseri.
  2. Man ir mikseris ar statīvu (lai cik garlaicīgi tas neizklausītos, viena no labākajām dāvanām ever!), tāpēc atstāju to darboties lēnā režīmā un pa vienai pievienoju visas sastāvdaļas saraksta secībā, katrai ļaujot iemaisīties.
  3. Masu lej kēksa formā (es kā vienmēr iesaku silikona, lai nebūtu forma jāietauko un pēc tam jāmokās ar kēksa izņemšanu).
  4. Cep 180C karstā cepeškrāsnī apmēram 45 min – 1 h.
  5. Pārbauda iedurot koka irbulīti – gatavs braunijs ir tad, kad masa tikai nedaudz līp pie iesmiņa un tai nav miltainuma piegaršas.
  6. Ieteicams pārliet ar izkausētu tumšo šokolādi!

Labu apetīti un šokolādīgu dienu!

Share

1 Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.